Volledig scherm
Kunstenares Inge van Rijsbergen-Brekelmans won de Cultuurprijs Moerdijk 2017. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Vier genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2018

ZEVENBERGEN - Lia Schreuders en Jack Ophorst, Bep Bernard, José van der Valk en Cantzoni. Dat zijn de vier genomineerden voor de Cultuurprijs Moerdijk 2018. 

Stichting Cultuur Moerdijk (SCM) maakt vrijdag 18 januari bekend wie kunstenares Inge van Rijsbergen opvolgt als winnaar van de prijs. De jury zegt voor de nominaties ook tips van het publiek te hebben meegewogen.

Het echtpaar Lia Schreuders en Jack Ophorst gaf het Peilhuisje in Willemstad een nieuwe functie. Het Rijksmonument werd zorgvuldig gerestaureerd door Jack. Nu wordt het midden in de drukte rondom de historische haven door Lia gebruikt als atelier.

Bep Bernard uit Fijnaart maakte na zijn loopbaan de overstap van ondernemer naar beeldend kunstenaar. Hij ontwikkelde zijn eigen techniek die hij ‘etstekenen’ noemt. Naast vrij werk realiseert hij ook opdrachten en geeft hij cursussen.

Suikerfabriek

Kunstenares José van der Valk is al vele jaren actief in het culturele leven van Zevenbergen en ver daarbuiten. Haar keramisch werk stelt ze in het hele land tentoon. Bovendien maakte zij van het voormalig verblijf voor arbeiders van de suikerfabriek een markante culturele plek.

Al 23 jaar is Cantzoni actief in Zevenbergschen Hoek. Dit gemengd koor zingt vooral lichte muziek dat vierstemmig wordt uitgevoerd. Plezier in het samen zingen staat voorop. Het koor luistert menig evenement op, zowel in Den Hoek als op locaties in de regio. 

Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro. De drie aanmoedigingsprijzen bedragen elk 250 euro. 

 1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
  PREMIUM
  Longread

  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

  STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”
 2. Kapitaalinjectie voor haven met water in Zevenbergen
  PREMIUM
  video

  Kapitaalin­jec­tie voor haven met water in Zevenber­gen

  ZEVENBERGEN - Het ziet er naar uit dat dit voorjaar het grote graafwerk begint in het centrum van Zevenbergen. Er liggen miljoenen euro's extra klaar om het havenkarwei vlot te trekken. De gemeente Moerdijk hoest een kleine miljoen euro meer op. ,,Een haven met water is een grote plus voor het centrum”, verdedigt wethouder Thomas Zwiers dit voorstel van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen