Volledig scherm
Kunstenares Inge van Rijsbergen-Brekelmans won de Cultuurprijs Moerdijk 2017. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Vier genomineerden Cultuurprijs Moerdijk 2018

ZEVENBERGEN - Lia Schreuders en Jack Ophorst, Bep Bernard, José van der Valk en Cantzoni. Dat zijn de vier genomineerden voor de Cultuurprijs Moerdijk 2018. 

Stichting Cultuur Moerdijk (SCM) maakt vrijdag 18 januari bekend wie kunstenares Inge van Rijsbergen opvolgt als winnaar van de prijs. De jury zegt voor de nominaties ook tips van het publiek te hebben meegewogen.

Het echtpaar Lia Schreuders en Jack Ophorst gaf het Peilhuisje in Willemstad een nieuwe functie. Het Rijksmonument werd zorgvuldig gerestaureerd door Jack. Nu wordt het midden in de drukte rondom de historische haven door Lia gebruikt als atelier.

Bep Bernard uit Fijnaart maakte na zijn loopbaan de overstap van ondernemer naar beeldend kunstenaar. Hij ontwikkelde zijn eigen techniek die hij ‘etstekenen’ noemt. Naast vrij werk realiseert hij ook opdrachten en geeft hij cursussen.

Suikerfabriek

Kunstenares José van der Valk is al vele jaren actief in het culturele leven van Zevenbergen en ver daarbuiten. Haar keramisch werk stelt ze in het hele land tentoon. Bovendien maakte zij van het voormalig verblijf voor arbeiders van de suikerfabriek een markante culturele plek.

Al 23 jaar is Cantzoni actief in Zevenbergschen Hoek. Dit gemengd koor zingt vooral lichte muziek dat vierstemmig wordt uitgevoerd. Plezier in het samen zingen staat voorop. Het koor luistert menig evenement op, zowel in Den Hoek als op locaties in de regio. 

Havenbedrijf Port of Moerdijk is de hoofdsponsor van de Cultuurprijs Moerdijk. De hoofdprijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 1.500 euro. De drie aanmoedigingsprijzen bedragen elk 250 euro.