Volledig scherm
© Thinkstock

Verzet horeca tegen ruimer gebruik sportkantines in de gemeente Moerdijk

ZEVENBERGEN - De horeca is fel gekant tegen het besluit van de gemeente Moerdijk om ruimer gebruik van sportkantines toe te staan. "Het werkt oneerlijke concurrentie in de hand", meent Rini Boertjes, voorzitter van de afdeling Moerdijk van Horeca Nederland.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat sportclubs hun kantine voortaan ook mogen openstellen voor andere verenigingen of organisaties. Voorwaarde is dat het moet passen in het bestemmingsplan en er moet worden voldaan aan de Drank- en Horecawet. Het moet volgens de Moerdijkse burgemeester Jac Klijs gaan om niet-commerciële, aan sport gerelateerde activiteiten.

Aanleiding voor de verruiming is een verzoek van een bridgevereniging om een deel van de kantine van VV De Fendert te gebruiken. Soortgelijken verzoeken kwamen volgens de gemeente binnen bij de gebiedstafel in Klundert.

"Wij zijn hier niet blij mee", zegt Boertjes. Het nieuwe beleid is naar zijn mening veel te ruim geformuleerd. "Het biedt mogelijkheden om er creatief mee om te gaan. Clubs kunnen zo naar extra inkomsten gaan zoeken. Het gaat nu om een bridgeclub in een voetbalkantine. Maar klaverjassen, is dat ook sport? Of darten?"