Volledig scherm
© ANP

Verzet bedrijven tegen windpark Nuon bij Klundert

KLUNDERT - "Wij voelen ons totaal niet serieus genomen." Dat schrijft Margreet Donkers van de Palletcentrale Groep in een brief aan de gemeente Moerdijk.

De onderneming aan de Houtsnipweg is één van de vijf bedrijven aan de westelijke kant van industrieterrein Moerdijk die bezwaar hebben gemaakt tegen het windpark van Nuon. De energieleverancier wil op ongeveer een kilometer van Klundert zeven molens bouwen om schone energie te winnen.

De bedrijven vrezen onder meer voor geluidsoverlast, waardevermindering van grond en gebouwen en verminderde uitbreidingsmogelijkheden. "Ze komen op dertig meter van ons bedrijf. Het is onacceptabel", meent Donkers, die kritiek heeft op de gemeente over de informatievoorziening over het park. "We hebben er geen enkele brief, mailing of telefoongesprek over ontvangen."

Een gemeentewoordvoerder spreekt tegen dat de gemeente gebrekkig heeft gecommuniceerd. "Er zijn verschillende acties geweest, zowel formele als informele, om bedrijven te informeren. Met alle bedrijven die binnen de veiligheidscirkel rond de molens vallen zijn één-op-één gesprekken gevoerd. Ook Nuon heeft ondernemingen over het windpark benaderd."