Volledig scherm
In de bestuurskamer van voetbalvereniging Virtus in Zevenbergen ligt sinds maandagavond een condoleanceregister. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Verslagenheid bij Virtus door overlijden Timo van den Bosch

ZEVENBERGEN - Buiten hangt de vlag halfstok, in en bij het clubhuis rouwen leden samen, in de bestuurskamer brandt een kaarsje naast het condoleanceregister. ,,Zo triest, zo’n jonge gast”, zegt Virtus-voorzitter Rien van Venrooij.

De Zevenbergse voetbalvereniging verkeert in diepe rouw door het overlijden van selectiespeler Timo van den Bosch (21). ,,Een heel goede jongen. Uitbundig. Midden in het leven. Hij stond nooit alleen in de kantine”, vertelt Van Venrooij.

Timo overleed zondagnacht aan de verwondingen die hij donderdag opliep bij een verkeersongeluk in Sri Lanka. Hij was daar op vakantie met zijn ouders en zus. Vader Jan ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De ouders van Timo zetten zich in voor de club, onder meer met het wassen van de tenues van het eerste elftal. ,,Uit- en thuiswedstrijden, ze waren er altijd bij”, aldus Van Venrooij. ,,Het is een groot drama.”

Quote

Een ongeloof­lij­ke klap. We zijn zo’n hechte club

Michael Oomen, aanvoerder Virtus

,,Een ongelooflijke klap. We zijn zo’n hechte club”, zegt aanvoerder Michael Oomen van het eerste team van Virtus. De selectie werd donderdag na het ongeluk vanuit Sri Lanka bijgepraat door de zus van Timo. ,,Met zijn allen om een mobieltje heen. Dat was ontzettend confronterend.”

Er volgden enkele dagen vol spanning. In overleg met de KNVB besloot de club afgelopen weekend toch te spelen. ,,We stonden wel op het veld, maar we waren helemaal niet bij”, blikt Oomen terug. Maandagmorgen kwam het trieste nieuws. ,,Het is klap op klap.”

Vriendengroep

Prestaties zijn zeker belangrijk. ,,Maar eigenlijk zijn Virtus 1 en 2 meer een vriendengroep.”

De kantine blijft volgens Van Venrooij deze week in de avonduren geopend voor iedereen die behoefte heeft samen te zijn en Timo te herdenken. Alle wedstrijden voor deze week en het paasweekend zijn afgelast.