Volledig scherm
© Menno Boon

Veroordeelde dader doodslag Meye nu vast voor drugslab

HEIJNINGEN/ANDELST - De man uit Heijningen die begin deze maand is veroordeeld voor de doodslag op Henri Meye uit Sint Maartensdijk is mogelijk ook betrokken bij een recent opgerold amfetaminelab in het Gelderse Andelst. De politie arresteerde verdachte Joeri de G. eind oktober, drie dagen voordat het gerechtshof in Den Bosch hem veroordeelde tot 4,5 jaar cel voor de doodslag.

Behalve de inwoner van Heijningen hield de recherche bij de drugsactie ook een verdachte uit Gelderland aan. De politie kwam de mannen op het spoor doordat surveillerende agenten op een industrieterrein in Andelst iemand zagen wegrennen bij een loods. In de buurt vonden de agenten een tas vol gasmaskers. In de verdachte loods werd de dag daarop, zondag 31 oktober, het amfetaminelab ontdekt. De verdachte uit Heijningen werd elders aangehouden. Hij wilde een huurauto inleveren die volgens de politie gezien is bij het lab. De G.'s advocaat mr. Henk van Asselt wil geen commentaar geven op de aanhouding.

Volgens het gerechtshof in Den Bosch is De G. samen met een man uit Sint Philipsland verantwoordelijk voor de dood van Henry Meye in 2011. Ze hebben het slachtoffer doodgeschoten bij een uit de hand gelopen poging om zijn wietplantage leeg te halen. De twee daders zaten enige tijd in voorarrest op verdenking van moord, maar de rechtbank in Breda sprak hen daarvoor vrij.