Volledig scherm
© Google Streetview

Verlost woonerf de Schuttersweg in Zevenbergen van parkerende ouders?

ZEVENBERGEN - De Schuttersweg in Zevenbergen wordt een woonerf om paal en perk te stellen aan parkeeroverlast van het Markland College.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Er begint maandag 20 februari een proef van drie maanden, daarna wordt bekeken of de maatregel er structureel komt.

Bewoners klagen al geruime tijd over overlast van parkerende ouders op de Schuttersweg en de overgang van deze weg naar de Gildelaan, de zogenoemde flessenhals. Als langs het middenpad en de 'flessenhals' auto's worden geparkeerd, is de Schuttershof niet goed bereikbaar meer. Bewoners en schooldirectie zoeken al langer naar een oplossing. De school heeft ouders onder meer gewezen op het parkeerterrein bij zwembad De Bosselaar. De situatie is daardoor wel wat verbeterd, maar het college zoekt naar een nog effectievere aanpak om het parkeerprobleem te tackelen.

Door de Schuttershof aan te wijzen als woonerf mag er enkel in parkeervakken worden geparkeerd en dus niet meer langs het middenpad en de 'flessenhals'.