Volledig scherm
De Stephanuskerk in Moerdijk komt in handen van de gemeente en dat maakt de weg vrij voor een nieuw dorpshart. © Ad Goddrie

Verkoop kerk rond: Moerdijk krijgt nieuw dorpshart

MOERDIJK - De verkoop van de kerk in Moerdijk is rond. De gemeente Moerdijk bereikte eerder al een akkoord met het kerkbestuur, nu heeft ook het Bisdom Breda toestemming gegeven.

,,We wisten dat het bisdom de intentie had om de machtiging af te geven, maar we zijn erg blij dat de aankoop nu officieel door kan gaan'’, reageert de Moerdijkse wethouder Eef Schoneveld verheugd.

Dorpspleintje

Nu de Stephanuskerk in handen van de gemeente komt, kan er vaart worden gezet achter een nieuw dorpshart. Een werkgroep met inwoners heeft het plan bedacht om de omgeving van de kerk als dorpspleintje in te richten met onder meer een picknickplaats, speeltuintje en fitnessplek.

Bij de kerk zijn enkele verblijfplaatsen voor vleermuizen gevonden en die zijn in ons land beschermd. Daarom is aan de provincie een ontheffing van de Flora- en Faunawet aangevraagd om de verblijfplaatsen op een andere locatie te compenseren.

Toren

Met de plannen is in totaal 2,7 miljoen euro gemoeid. De meerderheid van de gemeenteraad  steunt de realisatie van het dorpshart, zo werd eerder deze week duidelijk in de vergadering van de  raadscommissie fysieke infrastructuur. De kerk wordt bijna helemaal gesloopt, al blijven delen van de voorgevel en het betonskelet behouden. Ook de toren blijft overeind.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement