Volledig scherm
© RGBStock

Verkeersregelaars leiden sluipverkeer om Den Hoek heen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De inzet van verkeersregelaars op de rotonde De Vlijt - Drie Hoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek leidt tot meer verkeer op de Gelderseweg en de verlengde Hoge Zeedijk. Dat eerste beeld schetst de gemeente nadat op dinsdag- en op donderdagochtend verkeersregelaars het verkeer vanaf de Driehoefijzersstraat over de omleiding stuurde.

Vorige week nog klaagde raadslid Remco Heus van de VVD en van Zevenbergschen Hoek steen en been over de drukte in zijn dorp tijdens de spitsuren. De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet.

"Gekozen is voor dinsdag en donderdag omdat dat de drukste dagen van de week zijn qua verkeer", stelt een woordvoerder van de gemeente. Alleen het bestemmingsverkeer dat echt in het dorp zelf moest zijn, mocht er door. De woordvoerder: "We wilden kijken wat de effecten waren van deze maatregel.

Zowel wat betreft de reacties van de weggebruikers, als het effect van de verkeerssstroom zelf. Het eerste beeld is dat het tot veel verkeer op de parallelweg leidde."