Volledig scherm
De haven van Moerdijk.

'Verder uitstel havenvisie Moerdijk kan niet'

MOERDIJK - De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) vindt het onacceptabel dat de strategische visie op het haven- en industrieterrein Moerdijk opnieuw maandenlang is vertraagd. Dat is op de website van de BZW te lezen.

In de Havenstrategie 2030 bepalen de gemeente Moerdijk, het Havenschap Moerdijk en alle andere betrokken instanties welke kant het op moet met industrieterrein Moerdijk.

"Het industrieterrein is het trekpaard van de West-Brabantse economie. Het ligt in de delta tussen Rotterdam en Antwerpen", zegt René Mens van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging. De strategie moet aangeven hoe Moerdijk zich met ontwikkelen en wat de toekomstige relatie met Antwerpen en Rotterdam zal zijn. En met de haven van Vlissingen.

Ook moet er een visie komen over de bestuurlijke kant het het havenschap. Blijft het zelfstandig of gaat het op in het havenbedrijf van Rotterdam.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement