Veel vrachtwagens te hoog voor Drechttunnel

WEST-BRABANT - Veel vrachtwagens zijn te hoog voor de Drechttunnel. Dat blijkt uit cijfers, die vandaag gepubliceerd zijn door Rijkswaterstaat. Als je vanaf West-Brabant over de A16 naar de randstad wil, moet je door die tunnel.

De wegbeheerder van de A16 moest de tunnel dit jaar liefst 438 keer tijdelijk sluiten omdat er een te hoge vrachtwagen stond. De tunnel staat daarmee op de derde plaats in de ranglijst van tunnels met de meeste hoogtemeldingen, na de Velsertunnel en de Coentunnel.

Rijkswaterstaat is samen met Transport en Logistiek Nederlanders een campagne begonnen om truckers er op te wijzen dat ze hun wagens na het laden altijd moeten meten en moeten voorkomen dat dekzeilen opwaaien. Te hoge vrachtwagens kunnen grote schade aan tunnels veroorzaken.

Rijkswaterstaat sluit de tunnels daarom als een te hoge vrachtwagen gedetecteerd wordt. Zo'n sluiting duurt al snel tien tot twintig minuten. Vrachtwagens mogen volgens Europese regels niet hoger zijn dan vier meter. Is een truck toch te hoog, dan kan de chauffeur een boete van 700 euro krijgen.