Volledig scherm
Wethouder Thomas Zwiers ondertekende in maart bij Shell Moerdijk de overeenkomst voor de vervoersproef. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Veel animo voor carpoolproef op industrieterrein Moerdijk: Samen rijden? Effe appen!

MOERDIJK - De proef met de carpoolapp Toogethr op industrieterrein Moerdijk verloopt naar wens. Een paar honderd werknemers hebben inmiddels samen zo'n 5.000 ritten gereden.

Toogethr is een zogeheten ridesharing app die collega’s maar ook werknemers van ‘buurbedrijven’ automatisch aan elkaar koppelt om samen naar het werk en weer terug naar huis te rijden.

Geen bus, wel een app

 De gemeente Moerdijk, de provincie Noord-Brabant en de Bedrijvenkring Industrieterrein Moerdijk/VNO-NCW zijn er dit jaar mee begonnen als alternatief voor openbaar vervoer. Er rijden geen bussen op het haven- en industrieterrein.

Quote

Met vijfdui­zend ritten tot nu toe slaat het best wel goed aan. We kijken of er meer bedrijven willen meedoen

Thomas Zwiers, wethouder Moerdijk

Een paar honderd medewerkers van Shell, ATM, CNC grondstoffen, Havenbedrijf Moerdijk, BMC, SNB, Schütz, DSV en Attero maken gebruik van de app. ,,Met vijfduizend ritten tot nu toe slaat het best wel goed aan. We kijken of er meer bedrijven willen meedoen", zegt wethouder Thomas Zwiers.

Door samen te rijden wordt bespaard op brandstofkosten en zijn er minder files, maar is er ook minder CO2-uitstoot. Zo maakt ‘ridesharing’ volgens de initiatiefnemers het industrieterrein niet alleen beter bereikbaar, maar ook schoner. Het vervoersexperiment duurt twee jaar.