De scharrelvarkentjes bij fort De Hel hebben een flesje abdijsiroop boven gewroet. Honderd jaar geleden werd dat gebruikt als middeltje tegen de Spaanse Griep, een wereldwijde pandemie. Fortwachter Pieter Korteweg toont het flesje.
Volledig scherm
De scharrelvarkentjes bij fort De Hel hebben een flesje abdijsiroop boven gewroet. Honderd jaar geleden werd dat gebruikt als middeltje tegen de Spaanse Griep, een wereldwijde pandemie. Fortwachter Pieter Korteweg toont het flesje. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Varkentjes graven stokoud Spaanse Griep-medicijn op bij Fort de Hel

WILLEMSTAD - Vier Tamworth-varkentjes die rondscharrelen op een modderig terrein bij Fort de Hel in Willemstad, hebben bij hun modderpoel een glazen flesje uit de Eerste Wereldoorlog opgewroet. Een flesje waarin ooit abdijsiroop zat.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”