Volledig scherm
© Thinkstock

Van Oord sluit werf Werkendam en schrapt 18 banen

Van oord sluit werf Werkendam en schrapt 18 banenMOERDIJK - Van Oord bagger- en offshorebedrijf schrapt vanwege een reorganisatie van de diverse werven in Nederland per 3 april 18 banen.

De reden voor de reorganisatie vormen de marktomstandigheden, zegt woordvoerder Robert de Bruin. “Het is economisch gezien niet altijd zo voordeling om diverse vestigingen te hebben, met eigen werkplaatsen en magazijnen. Daarom concentreren we bepaalde activiteiten in Moerdijk. De werf in Zuilichem krijgt een opslagfunctie. De werf in Werkendam gaat dicht.”

Van Oord is een grote speler op de internationale baggermarkt en heeft duizenden werknemers. Het bedrijf haalde onlangs als onderdeel van een consortium, een grote order binnen voor de aanleg van een windmolenpark in de zuidelijke Noordzee, zo’n 45 kilometer vanaf Lowestoft. Van Oord wordt in 2018 verantwoordelijk voor het transport van funderingen van het project East Anglia One.

De achttien banen verdwijnen per 3 april, twintig mensen werden deze boventallig verklaard. Volgens De Bruin wordt in de tussentijd bekeken of deze mensen binnen of buiten Van Oord aan ander werk geholpen kunnen worden. Het hoofdkantoor van Van Oord staat in Rotterdam.