Volledig scherm
Drie auto's werden in beslag genomen, waaronder een Mercedes. © Politie

Vader en zoon uit Zevenbergen zijn weer vrij, auto's en geld kwijt

ZEVENBERGEN / BREDA - De vader (57) en zoon (28) uit Zevenbergen die vorige week zijn aangehouden door het zogeheten Afpakteam voor witwassen en drugsbezit, zijn weer thuis.

Het Openbaar Ministerie heeft met hen een schikking getroffen voor de verdenking van witwassen. De twee hebben daarbij afstand gedaan van drie in beslag genomen auto's, 6.500 euro cash en een horloge.

Vrij
Het tweetal is op vrije voeten gesteld. De mannen moeten zich volgens het Openbaar Ministerie nog wel bij de politierechter verantwoorden voor de aangetroffen drugs: 35 kilo wiet en een hoeveelheid pillen en cocaïne.

De verdovende middelen en de goederen werden vorige week woensdag in beslag genomen. Dat gebeurde bij de doorzoekingen van twee woningen, een loods en een garagebox in Zevenbergen en twee chalets in Hank.

Zes ton cash
De 57-jarige verdachte werd drie jaar geleden ook al eens opgepakt voor witwassen. Destijds bleek hij in een hotel in Rotterdam voor 600.000 euro aan contanten bij zich te hebben. Volgens het OM fungeerde hij toen als koerier.

De Zevenbergenaar werd destijds binnen enkele dagen vrijgelaten nadat hij afstand had gedaan van het geld. Hij moest toen ook een boete betalen van 35.000 euro.