In Zevenbergen is bij de haven een duiker in aanbouw. Maandag ontstond daarbij een breuk in een waterleiding.
Volledig scherm
In Zevenbergen is bij de haven een duiker in aanbouw. Maandag ontstond daarbij een breuk in een waterleiding. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Uren zonder water na breuk bij aanleg duiker in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Enkele panden aan de Zuidhaven in Zevenbergen hebben maandag uren zonder water gezeten door een breuk in een leiding.

Quote

Gelukkig was het maandagmor­gen en waren niet alle winkels open

woordvoerder gemeente Moerdijk

Het mankement ontstond even na 8.00 uur bij de werkzaamheden aan de duiker. Er liep volgens omgevingsmanager Ruben Herregodts van aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid/Van den Herik water in de bouwkuip. Waterbedrijf Brabant Water sloot vervolgens de waterleiding af om de zaak te repareren.

Panden tussen de Xenos en kapperszaak Brain Wash zaten tot het begin van de middag zonder water. ,,Gelukkig was het maandagmorgen en waren niet alle winkels open”, zegt een woordvoerder van de gemeente Moerdijk.

Ondergrondse verbinding

De duiker met een lengte van 235 meter loopt van de straks opengegraven haven naar de Roode Vaart naast het kantoor van woningcorporatie Woonkwartier. De ondergrondse verbinding bestaat uit betonnen delen van 1,23 meter diep, 4,60 meter breed en 3,10 meter hoog. Ze wegen elk twaalf ton.