Michiel Mulderink (R) voor zijn huis en zijn buurman Richard Kuijpers in buurtschap De Kattekraam aan de Landekensdijk te Zevenbergschen Hoek. De oude hoogspanningslijn is nog zichtbaar achter het nieuwe huis. De nieuwe zou nog veel dichterbij komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Mulderink (R) voor zijn huis en zijn buurman Richard Kuijpers in buurtschap De Kattekraam aan de Landekensdijk te Zevenbergschen Hoek. De oude hoogspanningslijn is nog zichtbaar achter het nieuwe huis. De nieuwe zou nog veel dichterbij komen. © Pix4Profs/René Schotanus

Ultieme poging om buurtschap te sparen: ‘Kies voor andere route hoogspanningslijn bij Kattekraam’

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De strijd om de nieuwe hoogspanningslijn van TenneT bij De Kattekraam is nog niet gestreden. De gemeente Moerdijk waagt een ultieme poging om de 380kV-lijn verder van de huizen af te krijgen en zo de impact op de leefbaarheid in de buurtschap bij Zevenbergschen Hoek te verminderen. 

 1. Migranten boos weg na corona-uitbraak Port of Moerdijk: 'Ziektedagen niet uitbetaald en het is er smerig’
  PREMIUM

  Migranten boos weg na corona-uit­braak Port of Moerdijk: 'Ziekteda­gen niet uitbetaald en het is er smerig’

  MOERDIJK - De corona-uitbraak in het arbeidsmigrantenhotel Port of Moerdijk lijkt onder controle. Uitzendorganisatie Cervo Group zegt dat de tien besmette en 'verdachte’ buitenlandse werknemers negatief zijn getest. Ze verbleven tot eind vorige week vrijdag in quarantaine in twee huizen in Delft. Nieuwe besmettingen onder de bewoners zijn niet meer geconstateerd, zegt hoteleigenaar Jan Karel Fikke.
 1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
  Play

  Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

 2. Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'
  Play

  Breda trekt stekker uit 538-feest: 'Het werd een kookpan'