Volledig scherm
Willemstad - 20190417 - Pix4Profs/Peter van Trijen. .bs de Singel kids spelen The Passion op schoolplein. Jesus(l) © Pix4Profs/peter van Trijen

Uitvoering Singel Kids PASS!ON in Willemstad smaakt naar meer

WILLEMSTAD - ,,De straten van Willemstad zijn vanavond ons Jeruzalem'', zo begon verteller Wouter van Laar de voorstelling van Singel Kids PASS!ON woensdagavond op het schoolplein van basisschool De Singel in Willemstad. Van Laar is predikant van de protestants- christelijke kerk in Willemstad.

Vijfentwintig leerlingen van de Singel vertolkten gisteravond hun versie van het paasverhaal. En dat deden ze met passie, te zien aan de reacties van de vele ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes die kwamen kijken. Het schoolplein stond vol.

Rillingen

Quote

De rillingen lopen over mijn rug

Loeky Wijling, directeur

Voorafgaand aan de voorstelling, was er een processie vanaf de vesting naar het schoolplein. Een groot houten kruis werd door de kinderen voortgetrokken door de straten van Willemstad, op weg naar het podium.

Het verhaal van de laatste dagen van Jezus werd uitgebeeld met vooraf opgenomen filmpjes in en rondom het vestingstadje, maar vooral door live te zingen. Maandenlang is er gerepeteerd op de liedjes onder leiding van Ed Dam en Herma Salomons. Deze avond kwam het er allemaal uit. Directeur Loeky Wijling van De Singel: ,,De rillingen lopen over mijn rug.''

Ontroerd

Quote

Volgend jaar doen we dit zeker weer

Loeky Wijling, directeur

De trotse moeder van Jezus, een rol van Simon, kon haar glimlach niet verbergen wanneer hij Iedereen is van de wereld inzet. Ook Fenna en Annabel, in een dubbelrol als Maria, weten menigeen te ontroeren wanneer zij in duet zingen over hun liefde voor Jezus.

Na zijn kruisiging, staat Jezus gelukkig ook weer op. Hij verschijnt in een wolk van rook op de brandtrap van de school, terwijl het koor Halleluja zingt. Onder luid applaus eindigde hiermee deze bijzondere uitvoering van de Passion.

Smaakt naar meer

Deze Singel Kids PASS!ON is in samenwerking met Willemstad In Touch tot stand gekomen. ,,En het smaakt naar meer. Volgend jaar doen we dit zeker weer'', kondigde een trotse directeur Wijling na afloop aan.