Volledig scherm
© Thinkstock

'Uitstel is morele overwinning bezwaarmakers windpark bij Klundert'

Klundert - De Klundertse advocaat Eddy Butin Bik juicht het toe dat het Moerdijkse college van B en W het besluit over het windpark bij Klundert wil uitstellen. "Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Een morele overwinning", meent de zegsman van veel bezwaarmakers.

Het college stelt de gemeenteraad voor het besluit uit te stellen naar januari om zo meer tijd te hebben voor overleg met inwoners en het draagvlak te peilen. Tegen het park van Nuon met zeven molens aan de westkant van het industrieterrein Moerdijk zijn meer dan 230 bezwaren ingediend.

Butin Bik noemt het een goede zaak dat het college ook eerst duidelijk gaat maken wat het park de gemeenschap oplevert. Gedacht worden onder meer aan fonds voor lokale duurzaamheidsprojecten en een zonneweide waar inwoners van mee kunnen profiteren. "De enige juiste volgorde. Het kan niet zo zijn dat je windmolens wegzet en je daarna gaat zitten wachten of ze ook nog iets opbrengen."

Nuon accepteert uitstel van het besluit, zegt woordvoerder Stijn van den Heuvel. "Wij respecteren het proces van de gemeente, zij moeten een besluit nemen over het bestemmingsplan."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.