Volledig scherm
Bewoners van de Zwanenhoeve hebben zin in de truckersdag Moerdijk. Achteraan Thomas. Voorop vlnr, Angela, Rozanne en Christiaan. © Johan Matthee

Uitkijken naar 21e truckersdag in Moerdijk

MOERDIJK - Deze zaterdag wordt de 21e rit van Stichting Gehandicapten Truckersdag Moerdijk verreden. Organisatoren en bijrijders kijken er al maanden naar uit.

8 van de 14 bewoners van de Zwanenhoeve gaan zaterdag mee. In een gezamenlijk gesprek wordt duidelijk dat ze er zin in hebben. Thomas (29) vindt het leuk om met de chauffeur te kletsen en al die zwaaiende mensen te zien. Afgelopen week genoot hij nog van het bowlen wat weer begonnen is. 

Genieten

Angela (27) vindt het fijn dat ze nu met een bekende mee kan rijden. Haar chauffeur Britney, rijdt nu op een cementmolen, ze was voorheen vrijwilligster bij de Zwanenhoeve. Rozanne (30) rijdt opnieuw mee met Björn die chauffeur is bij de Klerk Transport. ,,Ik vind het elke keer weer genieten en aan het eind van de dag ben ik bekaf van de vele prikkels en indrukken die je zo'n dag krijgt". Feyenoord supporter Christiaan (30) heeft al heel wat keertjes mee gereden. Jan met de snor is zijn vaste chauffeur. Omwille van de truckersdag moet hij het voetballen zaterdag bij Virtus overslaan. Maar voetballen kan bijna elke week.

Anny Kouwenberg - al weer voor de 11e keer eindverantwoordelijk voor de organisatie - vertelt dat er afgelopen maanden weer veel werk verzet is. ,,In oktober worden de vergunningen en de codes voor de 30 verkeersregelaars al aangevraagd. Elk jaar willen we het toch weer beter doen dan het jaar ervoor. We merken ook dat het maximum aan vrachtauto's steeds eerder bereikt is. Zo heb ik zowel chauffeurs en bijrijders teleur moeten stellen". 

Afspraken over toeteren

Met de chauffeurs zijn afspraken gemaakt dat er in verband met het jonge vee aan de Molendijk niet getoeterd wordt. Vanwege de braderie laten de vrachtwagens Moerdijk-dorp links liggen. Zwaaien kan overigens wel in de Johan Willem Frisostraat en de Steenweg.