Volledig scherm
In Dinteloord is een vrouw aangehouden voor grafschennis. Zij zou tot haar daden zijn gekomen door niet verwerkte rouw. © Thinkstock

Uitbreiding begraafplaatsen in Klundert en Zevenbergen van start

KLUNDERT/ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk begint dit voorjaar met de langverwachte uitbreiding van de begraafplaats in Klundert en de aanleg van een nieuwe begraafplaats in Zevenbergen.

In eerste instantie gaat het in Klundert om 37 nieuwe dubbeldiepe graven op een open plek nabij de ingang. Later volgen 75 dubbeldiepe graven rechts van de ingang en 43 dubbeldiepe op een terrein aan de zijde van de Schanspoort. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Over de uitbreiding wordt al vele jaren gesproken. Het aanvankelijke plan om de begraafplaats te sluiten en in Zevenbergen een nieuwe algemene begraafplaats voor heel de gemeente Moerdijk aan te leggen, riep veel weerstand op. Het idee om uit te breiden aan de zijde van de Ambachtsherenweg stuitte op verzet bij bewoners. Bovendien was dit een dure oplossing en zag het waterschap Brabantse Delta er ook weinig in.

Uiteindelijk koos de gemeenteraad voor uitbreiding op het bestaande kerkhof in Klundert met zo'n 150 nieuwe dubbeldiepe graven. En voor een nieuwe aan de Klundertseweg in Zevenbergen. De aanleg van deze begraafplaats begint in mei of juni en moet in het eerste kwartaal van volgend jaar gereed zijn.