Volledig scherm
Klas 6 uit jaar 1963 (geboortejaar 1961) zit nog even de schoolbankjes. © Peter van Trijen/Pix4profs

Tweehonderd oud-scholieren van De Singel in Willemstad halen herinneringen op tijdens reünie

WILLEMSTAD/ZEVENBERGEN – Basisschool de Singel uit Willemstad vierde zaterdag met een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten het 125-jarig bestaan.

In Zevenbergen werd zaterdag vanwege het opheffen van het traditionele verzorgingshuis De Westhoek een reünie voor oud-medewerkers gehouden.

"Ik heb net het kaartje gekregen met mijn inschrijving als leerling op de Singelschool,” vertelt een trotse Frans Zwijgers, reünist op de Singelschool in Willemstad. "Kijk, hierop staan onder andere dat ik op 3 april 1950 op deze school ben gekomen en mijn leeftijd. Het is toch leuk als je zoiets na zoveel jaren ziet.”

Het inschrijfbriefje was een van de vele attributen die te zien waren op de reünie van de Protestants Christelijke Basisschool De Singel in Willemstad. Er was onder andere een expositieruimte ingericht met oude schriften, de oprichtingsnotulen van De Vereeniging De School men den Bijbel van 125 jaar geleden, kleurplaten, oude schoolboekjes en foto’s. In alle lokalen hingen foto’s van 10 jaar De Singel.

Ruim tweehonderd mensen waren naar hun oude school gekomen om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Lees meer in BN DeStem van maandag 19 september