Volledig scherm
Een van de mogelijke locaties voor het nieuwe multifunctionele gebouw ligt ten oosten van het zwembad.

Twee mogelijke locaties multifunctioneel gebouw Willemstad

WILLEMSTAD - Voor het nieuwe multifunctionele gebouw in Willemstad heeft de gemeente twee locatiescenario's uitgewerkt. Die werden dinsdag gepresenteerd tijdens een inloopavond in buurthuis Irene. 

De gemeente heeft een voorkeurslocatie: het braakliggende terrein ten oosten van het zwembad. De andere locatie bevindt zich op het voetbalcomplex, waardoor die verplaatst zal moeten worden. 

Prijskaartje

De voorkeurslocatie werd door de gemeente gekozen door het prijskaartje dat eraan hangt. De andere locatie zal namelijk 2,4 miljoen euro extra kosten. ,,Die zagen de aanwezigen tijdens eerdere bijeenkomsten het meeste zitten, maar dat is zoveel duurder. Dat kan alleen als de gemeente er financieel goed voor staat, maar dat is nu niet het geval", vertelt projectleider Wendy Roelen. ,,Voor veel mensen is het vooral een gevoel. We kunnen gebaseerd op alleen gevoel geen 2,4 miljoen extra uitgeven.”

De meningen van de aanwezigen waren verdeeld. Zo was Rowan Kamp, bestuurslid van voetbalclub Kogelvangers, niet blij met de voorkeurslocatie. ,,Als de voetbal niet verplaatst wordt, komt er ook een nieuwe kantine en kleedkamers. De kantine is al 50 jaar oud", vertelt hij. 

Verkeersdrempels

Selma Beijer maakt zich vooral druk om de verkeersveiligheid. ,,Een kind van negen of tien jaar oud kun je niet vertrouwen in het verkeer. Bijna iedereen brengt zijn kind tegenwoordig met de auto naar school, daarom moeten er veiligheidsmaatregelen genomen worden. Er zijn al verkeersdrempels op weg naar het zwembad, maar mensen rijden nog steeds de vouwen uit je broek. De andere, duurdere, locatie lijkt me beter te bereiken. Minder kans op ongelukken.”

De voorkeurslocatie ligt volgens Frank Meeuwissen te ver van de kern van de stad. ,,Die lijkt nogal in een hoekje gepropt. De andere locatie lijkt me fantastisch. Het is belangrijk dat de verouderde gebouwen meeliften in deze plannen.”

Voor buurthuis Irene, dat ook mee zal verhuizen naar het complex, maakt het niet zo uit welke van de twee locaties er gekozen wordt. ,,We willen in de vesting blijven. We hangen niet aan het gebouw, maar aan de vesting", vertelt voorzitter Fred Schaaf.