Volledig scherm
© Thinkstock

'Tunnelvisie wethouder Kamp bij windpark Nuon in Klundert'

KLUNDERT - Een enquête om de mening van de Klundertse bevolking te peilen over het windpark van Nuon is volstrekt overbodig. "Wanneer dringt het nou eens tot u door dat Klundert dit park niet wil. U heeft een tunnelvisie", zei PvdA-raadslid Bisar Çiçek deze week in de raadscommissie Fysieke Infrastructuur tegen wethouder Jaap Kamp.

De wethouder gaat de komende maanden proberen in Klundert alsnog draagvlak te vinden voor het park met zeven molens. Plan is onder meer om een enquête te houden. De gemeenteraad vindt dat een goede idee, al zijn er ook wel twijfels. Want een vragenlijst roept vaak juist meer vragen op. "Maak het niet te ingewikkeld, beperk het tot een paar vragen", tipte Jan Oskam van de ChristenUnie.

Volgens Wim de Pijper van BBM moet de gemeenteraad vooraf goed nadenken over de vraag wat er met de uitslag wordt gedaan. Is die raadgevend, niet meer dan een advies dus, of bindend? "Een enquête kan je maken of breken."

Een peiling is prima, zei Remco Heus van de VVD. "Maar zorg dan wel voor goede informatie." Désirée Brummans (CDA) riep Kamp op om bij de peiling stadstafel en stadsraad nauw te betrekken.

Kamp kondigde aan dat het college uitgebreid over het windpark met Klundert gaat communiceren. Zo komt er nog een informatiebijeenkomst voor de bevolking.