Treinen tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch rijden weer na urenlange stremming

Update + VideoZEVENBERGEN - Een ongeluk met een vrachtwagen en een kraan in Zevenbergen heeft ertoe geleid dat er donderdag urenlang geen treinen reden tussen Lage Zwaluwe en Oudenbosch. Er was een bovenleiding geraakt, met veel schade als gevolg.

De NS meldde rond 22.45 uur dat de beperkingen voorbij zijn en dat de treinen rond 23.15 uur weer normaal zouden rijden. 

Het ongeluk gebeurde aan het einde van de ochtend. Eerder werd er nog gesproken over een eindtijd van 15.45 uur. Er reden stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen en Oudenbosch.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de N285/De Langeweg. 

Volledig scherm
Geen treinen door kapotte bovenleiding. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
De vrachtwagen met daarop een kraan die de bovenleiding heeft geraakt. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
De bovenleiding is flink beschadigd geraakt. © MaRicMedia / Tom van der Put
 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.