Volledig scherm
PREMIUM
Het vervangen van de glas-in-loodpanelen van het oude stadhuis in Klundert valt een stuk duurder uit dan gedacht. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Tonnen extra nodig voor stadhuis Klundert en Mauritshuis Willemstad

KLUNDERT/WILLEMSTAD - Het opknappen van het stadhuis in Klundert en de verbouwing van het Mauritshuis in Willemstad vallen aanmerkelijk duurder uit. Door een stijging van de bouwkosten moet er in beide gevallen ruim een ton bij. De twee aanbestedingsprocedures zijn daarom voorlopig stilgelegd.

Quote

Je houdt wel rekening met indexering, maar niet met dit soort explosieve prijsstij­gin­gen

Eef Schoneveld, Wethouder Moerdijk

Het college van burgemeester en wethouders heeft dit dinsdag in een brief  aan de gemeenteraad gemeld. Die buigt zich op donderdag 14 maart over het voorstel om extra geld uit te trekken om de klussen toch te laten uitvoeren. ,,Het valt fors hoger uit. Je houdt wel rekening met indexering, maar niet met dit soort explosieve prijsstijgingen. Die rijzen echt de pan uit”, zegt wethouder Eef Schoneveld.

 1. Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij
  PREMIUM
  Interview

  Nadert het einde, dan staat deze huisarts dichtbij

  ZEVENBERGEN - Het zijn de simpelste dingen die er het meest toe doen. Trekt de huisarts op bezoek bij een ongeneeslijk zieke patiënt wel of niet zijn jas uit? Jas uit geeft het signaal dat de dokter tijd neemt om te luisteren en niet haastig in- en uitvliegt. ,,In de basis is het bizar eenvoudig. Ja, je moet checken hoe het zit met medicatie en pijn. Maar achterover leunen en de patiënt vragen hoe het eigenlijk gaat, is zeker zo belangrijk. Goed luisteren naar wat de patiënt en zijn dierbaren wel of juist niet zeggen. Alert zijn op lichaamstaal. Daar draait het om.”

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

 • Eens (32%)
 • Oneens (68%)
3192 stemmen