Volledig scherm
't Coulisse tijdens de generale repetitie eerder deze week. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Toneelclub 't Coulisse uit Standdaarbuiten wil de mensen vermaken met klucht

STANDDAARBUITEN - De Standdaarbuitense toneelvereniging 't Coulisse speelt vrijdag en zaterdag haar toneelvoorstelling 'De vloek van Toetang en zijn Amon'. Nico Torrenga heeft de klucht geschreven en de regie is in handen van Netty Oomen.

Toneelvereniging 't Coulisse is niet weg te denken uit Standdaarbuiten. Ieder jaar brengt ze een klucht of blijspel op de planken. Jarenlang gebeurde dat in de oude Standaard. Tijdens de verbouwing was de hal van basisschool Aventurijn waar het gebeurde.

Jubileumreis naar Egypte

Nu is 't Coulisse alweer een paar jaar te gast in de nieuwe Standaert. Ook dit jaar brengt de vereniging een klucht waar niet alleen de spelers met heel veel plezier aan hebben gewerkt, maar waarvan ze weet dat het publiek dit genre bijzonder op prijs stelt.

'De vloek van Toetang en zijn Amon' gaat over de stewardessen Suus en Soof die samen met de spelers van 't Coulisse een jubileumreis naar Egypte maken. Er gaan nogal wat aparte types mee op dat tripje. Aaltje en haar zus Bertha bijvoorbeeld. Ze hebben geen zin om dit jaar met hun caravan op reis te gaan en gaan daarom naar Egypte. Archeoloog Albert en zijn vrouw Laurette en 'zijn vriendin' Alinda hebben deze reis eveneens geboekt. Als het gezelschap eenmaal in Egypte is aangekomen, gebeuren er de meest vreemde dingen.

Bebloed hakmes

Zo is het hotel niet wat ze ervan hadden verwacht, de eigenaar doet heel geheimzinnig en dat er iemand met een bebloed hakmes rondloopt verhoogt de sfeer niet echt. En wat dit alles met 'de poes' te maken heeft...?

De voorstellingen van 't Coulisse zijn vrijdag en zaterdag vanaf 19.30 uur te zien in gemeenschapshuis de Standaert, Timberwolfstraat 4 in Standdaarbuiten.