Volledig scherm
PREMIUM
Een stampvolle waterbus vertrekt vanuit Willemstad richting Tiengemeten. f © Marcel Otterspeer

Toekomst Waterbus Haringvliet onzeker

WILLEMSTAD - Blijft de Waterbus Haringvliet Expeditie in de vaart? Over die vraag buigen gemeenten in de regio zich de komende maanden. Ze zijn positief over deze toeristische vaarverbinding in het zomerseizoen, maar moeten een oplossing vinden voor de financiering.

De Haringvliet Expeditie is een jaarlijks terugkerende vaartocht  met de waterbus vanuit onder meer Rotterdam en Dordrecht over het Haringvliet. De boot vaart tussen juni en oktober langs acht plekken aan het water, zoals het natuureiland Tiengemeten, Oud-Beijerland, Hellevoetsluis, Middelharnis en Willemstad.

  1. Toerclub TWC Zevenbergen heeft de wind mee

    Toerclub TWC Zevenber­gen heeft de wind mee

    ZEVENBERGEN - Terwijl allerlei sportverenigingen kampen met een leegloop van leden, groeit het toerfietsen in populariteit. West-Brabant telt inmiddels ruim twintig verenigingen. De in 1985 opgerichte TWC Zevenbergen geldt in deze tak van sport met 112 leden als een middenmoter. "Maar qua peloton-gevoel en onderlinge betrokkenheid staan we in de top", aldus voorzitter Jan Broeders (62), glimlachend op zijn fiets, pal voor de start van de zondagse tocht op het parkeerterrein bij fitnesscentrum SGZ.