Petra Wevers uit Zevenbergen in een omgeving waar ze het liefst verblijft, tussen het groen.
Volledig scherm
Petra Wevers uit Zevenbergen in een omgeving waar ze het liefst verblijft, tussen het groen. © Patrycja Lassocinska/Het Fotobur

Toch weer Bietje Koekoek, nu aan de waterkant van de Roode Vaart

ZEVENBERGEN - Petra Wevers had zich nog zo voorgenomen: de tweede editie van Bietje Koekoek in en rond de oude suikerfabriek in Zevenbergen zou een stuk kleiner van opzet worden. Maar dat voornemen is mislukt. Bietje Koekoek wordt zeker zo groot als vorig jaar, toen het een eenmalig festival zou zijn. 

Dit keer haakte organisator Petra Wevers aan bij het Waterpoortweekend dat 15, 16 en 17 juni wordt gehouden in de gemeenten Tholen, Steenbergen, Halderberge en Moerdijk. Het thema is 'Aan de Waterkant'.

Bietje Koekoek is zaterdag en zondag. Wethouder Désirée Brummans opent het evenement zaterdag om 11.00 uur. Ze komt in een Toyota Mirai aanrijden. Dat is de eerste auto die met een brandstofcel op waterstof rijdt. Michel van Opstal zal haar als kapitein van het Waterpoortweekend ontvangen. 

Pulphal

Het ketelhuis speelt dit jaar geen rol bij Bietje Koekoek. De pulphal wel. Daaromheen worden kramen geplaatst met veel streekproducten en daar wordt zondag ook de Vaderdagbrunch geserveerd. Langs de Roode Vaart wordt een stadsstrand aangelegd. Met ijssalon en cocktailbar. 

In een andere hoek van het terrein komen de foodtrucks te staan. Van hamburgers en saté tot Hongaarse lekkernijen en in Zevenbergen gebrouwen bieren. Kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is een parkoers voor trap-trekkers. Tuinliefhebbers kunnen tip ophalen bij Lodewijk Hoekstra (Eigen Huis & Tuin).

TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. ANP KIPPA REMKO DE WAAL
Volledig scherm
TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. ANP KIPPA REMKO DE WAAL © ANP Kippa

Duckrace

De brandweer is ook vertegenwoordigd met diverse waterspellen. Maar ook om het water van de Roode Vaart in beweging te krijgen voor de badeendjesrace (Duckrace) die Junior Kamer Volcke Rack zaterdag houdt. De vijfduizend badeendjes gaan om het snelst tussen 16.00 en 17.00 uur. Iedereen kan een genummerd eendje kopen en het eerste eendje dat de fuik in wordt geblazen wint. 

De zondag begint met de Vaderdagbrunch op het terrein aan de Blokweg. Belangrijk deel van de dag is voor de Drakenbootrace, waarvoor twaalf teams zich hebben aangemeld. Via de organisatie Dragon Events heeft Petra Wevers vier drakenboten ingehuurd voor de wedstrijd die van 12.00 tot 17.00 uur duurt.

Dave Budha

Publiekstrekkers zondag is Dave Budha, de in Zevenbergen geboren en getogen Dave Broeders. Vorig jaar tekende hij een contract bij platenlabel Noah's Ark en dit jaar stond hij op de festivals Paaspop en Tweetakt. Het optreden begint om 16.30 uur. 

Bietje Koekoek aan de Waterkant wordt gehouden in en rond de pulphal van de voormalige suikerfabriek op de hoek Blokweg - Koekoeksedijk in Zevenbergen. 

Dave Budha
Volledig scherm
Dave Budha © foto Noah's Ark