Volledig scherm
© Thinkstock

Toch bus naar industrieterrein Moerdijk?

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk waagt een nieuwe poging om alternatieven voor openbaar vervoer te krijgen op industrieterrein Moerdijk. ,,We gaan samen met bedrijven kijken of we de bereikbaarheid kunnen verbeteren'', zegt wethouder Thomas Zwiers.

Het ontbreken van openbaar vervoer naar en van het haven- en industrieterrein vormt al jaren een heet hangijzer. Bedrijven zijn enkel per auto of (brom)fiets bereikbaar, een buslijn is er niet. ,,Stagelopen bij een van de ondernemingen is niet haalbaar zonder eigen vervoer. En dat is niet wenselijk in een tijd waarin we technisch geschoolde mensen hard nodig hebben'', meent Zwiers.

Verschillende pogingen er op vervoersgebied toch iets van de grond te krijgen mislukten in het verleden. Maar het college van burgemeester en wethouders ruikt nieuwe kansen. Zo trekt de economie aan.

Het college voelt zich ook gesterkt door de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). Die brak eind vorig jaar een lans voor verbetering van vervoersmogelijkheden op enkele grote industrieterreinen, waaronder Moerdijk.

Het college wil het onderzoek medio dit jaar afronden. ,,Mogelijk dat we in de tweede helft van dit jaar een proefproject kunnen starten en dat de gemeenteraad dan eind dit jaar een besluit kan nemen.''