Zevenbergen - 24-2-2020 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Traditionele spelletjesmiddag voor de kinderen van ut Zeuvebultelaand in de Borgh.
Volledig scherm
Zevenbergen - 24-2-2020 - Foto: Pix4Profs/Marcel Otterspeer - Traditionele spelletjesmiddag voor de kinderen van ut Zeuvebultelaand in de Borgh. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Tientallen vrijwilligers zorgen weer voor fantastische kindermiddag in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Honderden kinderen vermaakten zich maandagmiddag op het verjaardagsfeestje van Jeugdprinses Lotte 2e en jeugdprins Tim 1e in sporthal de Borgh. 11 Onderdelen - bijna allemaal geënt op het thema ‘Nou brik mun Kloomp’- stonden er op hun strippenkaart. 

Ruim voor dat de kinderen de grote - fraai versierde - hal inkomen hebben vrijwilligers al veel werk verzet. Zo hangen de rode en gele doeken dankzij de hulp van de hoogwerker van Marco Lambooij, zijn maandagmorgen alle spelletjes neergezet en wordt de draaimolen opgebouwd. Jolanda van Leent meldt dat dit jaar de kindercommissie flink verjongd is met de komst van Eva van Hulten, Karlijn Derks, Rigas Mulders en Bart Wijne. Bij het kloomp schuive staat Vera van Broekhoven (14) als vrijwilligster. “Ik doe dit nu voor het 2e jaar en het is leuk om elke keer weer nieuwe kinderen te zien die zich vermaken. Zaterdag deden we met de Kroew mee in de Lichtjesoptocht in Standdaarbuiten. Daar werden we 5e, ben ik hartstikke trots op. Ik hoop in Zevenbergen op een 1e plek”. 

Gwendolyn (10) doet haar best de klomp de juiste richting te geven. “Ik zit op de Regenboogschool en daar hebben we vrijdag ook carnaval gevierd”. Janna, Marit en Christ van Geel zitten met hun ouders uit te rusten in het kinderkefee. Op de vraag wat het leukst is vertelt Marit: “Dat is het springkussen, ik denk dat papa daar nog wel op zou willen”. Voor broer en zus Jochem (2) en Loreen (5) is het klompengolf wat lastig, maar ze beleven er plezier aan. Bij Loreen is ook het springkussen favoriet. Vrijwilligers van CV Perron Geluk en de Huiskamer steken hier de handen uit de mouwen. EHBO’er Peter van Broekhoven is samen met zijn vrouw paraat. 

“Meestal hebben we hier gelukkig niet veel te doen. Hooguit als kinderen in de Leutbunker het te warm hebben’. Waar de wachtrij voor de draaimolen het grootst is, is hij daar ook weer het snelst gekrompen als er in een keer circa 30 kinderen instappen. Bij de schminkhoek hebben de 8 dames het druk. Eén van hen, Marion van As: “Ik heb al talloze vlinders, hondjes, tijgers en leeuwen geschminkt, elk jaar weer leuk om te doen”. Het jeugd prinselijk koppel had ook wat in petto voor afscheidnemend Boer Japie. Hij mocht - op zijn knieën stukjes appel uit een met water gevuld teiltje halen zonder de handen te gebruiken. Het ging hem goed af. Tevens riepen zij kinderen op zich te melden voor de Jeugdraad. Er komt weer plek.

  1. Einde aan herdenking Belgische scheepsramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaanden toe’

    Einde aan herdenking Belgische scheeps­ramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaan­den toe’

    WILLEMSTAD - Er komt volgend jaar een einde aan de jaarlijkse herdenking van de ramp met de Rhenus, waarbij in 1940 166 Belgische krijgsgevangenen het leven verloren op het water van het Hollandsch Diep. ,,We willen een waardige afsluiting waarvoor we hopelijk veel mensen op de been weten te krijgen”, zegt voorzitter Simon Nieuwkoop van het Oorlogsgravencomité Willemstad.