Theater De Schuur op slot door stankoverlast

ZEVENBERGEN - Theater De Schuur in Zevenbergen is deze week op slot gegaan wegens ernstige stankoverlast. Die werd veroorzaakt door een bepaald soort teer die aan de buitenzijde op het houtwerk was gesmeerd en weer losliet. Het theater is gevestigd in een oude schuur die een rijksmonument is. De gevel aan de havenkant is van houten planken die geteerd worden. Begin deze week werd er een nieuwe teerlaag opgesmeerd.

Voorheen werd er als bescherming carbolineum opgezet maar dat is in bijna heel Europa verboden wegens de schadelijke bijeffecten. Het probleem deze week was dat de nieuwe laag niet hechtte.

Stad en Streek 5

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.