Michael van Zonneveld en Bianca Koch als griezelige acteurs voor Terror Nights Standdaarbuiten
Volledig scherm
Michael van Zonneveld en Bianca Koch als griezelige acteurs voor Terror Nights Standdaarbuiten © Marcel Raafs

Terror Nights Standdaarbuiten dit jaar nog groter

VIDEOSTANDDAARBUITEN - De derde editie Terror Nights in Standdaarbuiten wordt dit jaar groter dan vorig jaar. Op zaterdag 26 oktober brengt het stel Michael van Zonneveld en Bianca Koch het grootste halloweenfeest van Brabant naar hun thuisdorp.

Terror Nights Standdaarbuiten bestaat uit drie zelfgebouwde spookhuizen en een Trick-or-Treat-tocht gevuld door 130 acteurs en 200 vrijwilligers.

Een van de griezelige acteurs op Terror Nights
Volledig scherm
Een van de griezelige acteurs op Terror Nights © Marcel Raafs

Dit jaar zijn er drie grote spookhuizen op de route: Terror Circus***, Terror Judge**** en de Tunnel of Terror*****. Ook Dokter Terror komt terug, welke vorig jaar als hoofdact te zien was.

,,Ieder spookhuis krijgt een eigen griezelig muziekstuk met een spookachtige spreker. De muziek is speciaal gemaakt door een componist”, vertelt Van Zonneveld. ,,Terror Judge krijgt levensgrote bodybuilders die je op staan te wachten, mensen eten lichaamsdelen uit containers, je wordt geëlektrocuteerd op een elektrische stoel... Het belooft echt griezelig te worden.”

Maar Halloween is en blijft voor volwassenen én kinderen, aldus Van Zonneveld. Zo heeft de organisatie voor elke leeftijd een geschikt spookhuis.

Tunnel of Terror is de crème de la crème volgens Van Zonneveld en Koch: ,,Het spookhuis is twee keer groter geworden, heeft gangen van twee bij een meter en wordt pikkedonker ingericht. Het is net een doolhof in het duister met verstopte acteurs die je bang maken.”

De Trick or Treat heeft dit jaar meer adressen en grote acts op de route. Koch is enthousiast: ,,Ieder huis krijgt een eigen versierde tuin. De straten worden echt volgezet met optredens.”

Quote

Het spookhuis is twee keer groter geworden

Bianca Koch, mede-organisator
Lichaamsdelen in een container op Terror Nights
Volledig scherm
Lichaamsdelen in een container op Terror Nights © Marcel Raafs

Dit jaar wordt er voor het eerst gewerkt met e-tickets. Een kaartje kost in de voorverkoop 13,50 euro inclusief drinken, snoep en chips. Op locatie kost een ticket 15 euro. Met een kaartje heb je onbeperkt toegang tot alle spookhuizen.

,,Maar kijk uit,” waarschuwt Van Zonneveld, ,,want op is op. Er zijn 4.000 kaarten beschikbaar en de verwachting is dat de verkoop erg snel gaat.” 

De voorverkoop op terrornights.nl is gestart en duurt tot 24 oktober. De verkoop is een week eerder gestart.

,,Wij kregen zoveel vragen over de verkoop van de kaartjes dat we ze maar eerder online hebben gegooid. Na 24 oktober kunnen mensen nog tickets op locatie kopen bij de kassa, áls die er nog zijn.”

Aan het eind van de rit staat Family Fijnaart met een frietkraam om de mensen op te vangen voor snacks en blijft de bar van de Standaert open voor een drankje. Het feest duurt van 19.00 tot 23.00 uur met uitloop tot de nacht.

,,Wij bedanken alle mensen die dit mogelijk maken”, aldus Van Zonneveld en Koch.

  1. Einde aan herdenking Belgische scheepsramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaanden toe’

    Einde aan herdenking Belgische scheeps­ramp bij Willemstad: ‘We zijn aan derde, vierde generatie nabestaan­den toe’

    WILLEMSTAD - Er komt volgend jaar een einde aan de jaarlijkse herdenking van de ramp met de Rhenus, waarbij in 1940 166 Belgische krijgsgevangenen het leven verloren op het water van het Hollandsch Diep. ,,We willen een waardige afsluiting waarvoor we hopelijk veel mensen op de been weten te krijgen”, zegt voorzitter Simon Nieuwkoop van het Oorlogsgravencomité Willemstad.