Volledig scherm
Generale repetitie van Tejatergroep Snippers. Deze maand brengen de acteurs vier nieuwe uitvoeringen naar Zevenbergen, genaamd ‘Selma Ann Louis’. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Tejatergroep Snippers ‘back on the road’ met roadtripmusical

De Zevenbergse Tejatergroep Snippers geeft deze maand een vervolg aan de Amerikaanse film Thelma & Louise uit 1991. Alle negentien acteurs van de groep verzorgen vier toneeluitvoeringen van de film in De Borgh in Zevenbergen.

De voorstelling heeft de naam Selma Ann Louis, de namen van de drie hoofdpersonen in het theaterstuk. Liesbeth van der Zel (54) kruipt in de huid van hoofdpersonage Ann. Ze vertelt dat het thema van de voorstelling gericht is tot de Nederlandse acteur en tekstschrijver Arjan Ederveen. Hij heeft in een eerdere uitvoering van het toneelstuk gespeeld. ,,Het thema is ‘Maak je niet te druk en leef!’.  Ederveen maakt veel flauwekul, maar wel met een diepliggende boodschap en dat is bij onze voorstelling ook het geval.”

Quote

Regisseuse Iris van Rooij is jong, maar wel professio­neel

Liesbeth van der Zel, hoofdrolspeelster in de voorstelling Selma Ann Louis

Oude schoolvrienden

Volledig scherm
De drie hoofdpersonen van Tejatergroep Snippers in de nieuwe voorstelling Selma Ann Louis. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

De voorstelling gaat over drie oude schoolvrienden die elkaar na 37 jaar tegenkomen en besluiten om de roadtrip, die ze in 1991 samen maakten, over te doen. Ze vertrekken met een camper naar een onbekende bestemming, totdat een van de vrienden per ongeluk een man neerschiet. Het trio slaat op de vlucht en probeert tijdens de roadtrip uit de handen van de politie te blijven.

De regie is in handen van Iris van Rooij (36). Het is de eerste keer dat Tejatergroep Snippers samenwerkt met de regisseuse. ,,Zij is jong, maar wel professioneel. We zijn als groep trots om met haar voorstellingen neer te zetten”, vertelt de actrice.

Theaterdagen

Van der Zel had niet verwacht dat zij de hoofdrol kreeg in de voorstelling. ,,Ik had het wel gehoopt. Het is een fantastische rol en ik vind het geweldig dat ik deze eer krijg.”

De voorstellingen beginnen op vrijdag 15, zaterdag 16 en zaterdag 23 november om 20.00 uur en zondag 24 november om 14.00 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via snippersonline.nl of te koop bij De Borgh en Arno’s Jeans en Casual Wear.

Volledig scherm
De flyer van voorstelling Selma Ann Louis in Zevenbergen. © Tejatergroep Snippers
  1. Koddige voorstelling ‘Selma Ann Louis’ van Tejatergroep Snippers in
    PREMIUM
    recensie

    Koddige voorstel­ling ‘Selma Ann Louis’ van Tejater­groep Snippers in

    ZEVENBERGEN - In de aankondiging wordt de nieuwe productie Selma Ann Louis van Tejatergroep Snippers ‘het roadmovietheaterspektakel’ genoemd. Zo'n ondertitel is typerend voor deze theatergroep, die de laatste jaren bezig is allerlei vormen van theater te spelen. Verteltheater, de komedie, drama, familievoorstellingen en open luchttheater, ze behoren allemaal tot het repertoire van deze groep.