Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Team 's Gravenmoer wint brandweerwedstrijd Oud Gastel

OUD GASTEL - Het team van Midden West Brabant Post 's Gravenmoer heeft afgelopen zaterdag de brandweerwedstrijd in Oud Gastel gewonnen.

Op het terrein aan de Steenstraat slaagden zij het best voor de Vaardigheidstoets 2017 1e ronde Gewestelijke. Het korps Oud Gastel had de organisatie goed in handen.

Aan de Steenstraat gold zaterdag even de Wet van Murphy. Op deze locatie ' zat werkelijk alles tegen.' Er komt een melding dat een boot in brand staat. De bestuurder die de boot op zijn aanhanger heeft staan, zit bij catering Hap&Snap. 

Schakelen

Terwijl de kok staat te kijken gaat zijn fornuis in de hens. Een monteur aldaar komt door stroomstoring in de lift vast te zitten. Bevelvoerder Mario Meesters:' De teams moeten dus heel veel schakelen. Zij worden alle zes, per persoon beoordeeld. Het was een prachtige strijd.

Maar het gaat natuurlijk wel om een serieuze zaak. Het weer zat mee en iedereen was zeer gemotiveerd." De post was deze dag gelegen in en bij Onder de Toren. Daar ontmoetten ook de diverse korpsen elkaar. De korpsen die aan deze 112-wedstrijd mee deden hadden eerder al de Provinciale Vaardigheidstoets Klasse 112 gespeeld en zich daarmee voor deze dag geplaatst." 

Zaken als stress, kennis, kunde en kwaliteit. Daar gaat het om.'In de avonduren maakte ook burgemeester Jobke Vonk-Vedder de gezellige prijsuitreiking mee. 

Uitslag:

1. 's Gravenmoer, 2.'s Gravendeel, 3.Sprang Capelle, 4.Spijkenisse, 5.Werkhoven, 6.Haastrecht, 7.Oisterwijk, 8.Hilvarenbeek, 9.Haastrecht. Het organiserende team uit Oud Gastel Midden West Brabant cluster West kreeg veel lovende woorden over de organisatie." Wedstrijden benaderen de realiteit nog het beste. Beter nog dan oefeningen. Het is een graadmeter voor de kwaliteit van elke team. Naast de technische kant, gaat het vooral om de samenwerking,' zegt de burgemeester

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."