Volledig scherm
De tanks gaan per boot naar Vlaardingen. © Robert van den Berge/het fotoburo

Tanks van Caldic in Zevenbergen per boot over Roode Vaart verscheept (fotoalbum)

ZEVENBERGEN - De sloop van chemische fabriek Caldic aan de Schansdijk in Zevenbergen is in volle gang. Ontmantelde tanks zijn maandag over de Roode Vaart verscheept.

Het gaat om in totaal 28 tanks. De tanks van de voormalige plant in Zevenbergen zijn in het water gehesen, waarna ze aan de zijkant van een sleepboot werden vastgemaakt.

Daarna is de sleepboot richting eindbestemming Vlaardingen gevaren.

De 28 tanks zullen elders hergebruikt worden.

 1. Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk
  PREMIUM
  video

  Hoge opbrengst 'Cars against cancer' Moerdijk

  MOERDIJK - 'Cars against cancer' heeft zaterdag 1.262,50 euro opgeleverd. Dat is een hoop meer dan waar organisator Richard Smits op had gehoopt: ,,Met 1.000 euro was ik al tevreden geweest", zei hij na afloop. Het evenement was aan de Moerdijkse Haven, waar honderden autoliefhebbers met hun voertuigen kwamen om te kijken en om bekeken te worden. Naast een handjevol klassiekers waren het vooral uitgebouwde, opgevoerde, verlaagde en anders gepimpte auto's wat de klok sloeg. Maar de auto's waren maar bijzaak deze middag.
 2. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
  PREMIUM
  Mijn bevrijding

  Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

  BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.