Volledig scherm
© Thinkstock

Surplus blijft wél poetsen

Cliënten of hun mantelzorgers hoeven toch niet zelf de persoonlijke spullen schoon te maken. 'We hebben een fout gemaakt'

Zevenbergen

Zorginstelling Surplus stuurt vandaag een excuusbrief naar vijfhonderd cliënten.

Die cliënten kregen recent van Surplus te horen dat vanaf 1 oktober hun persoonlijke bezittingen niet meer schoongemaakt zouden worden. Het blijkt een misverstand.

"We hebben een fout gemaakt", erkent Edrianne Zoon, woordvoerder van Surplus. "De huishoudelijke zorg hebben we vanaf 1 oktober uitbesteed aan Hago Zorg. Die maken inderdaad geen persoonlijke spullen schoon. Maar Surplus blijft dat doen."

Hetzelfde geldt voor de binnenkant van de keukenkastjes, de koelkast, de jaloeziën en lamellen. Ook daar zou geen poetslap meer overheen gaan volgens de brief. "Niet door Hago Zorg, wel door Surplus. We betreuren de slechte communicatie met de cliënten."

Lees woensdag meer in BN DeStem.

  1. Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    Weg moet paar keer open voor vernieuwen waterleiding Klundert

    KLUNDERT - Het vernieuwen van de waterleidingen in en rondom Klundert is in volle gang. Aan de leidingen van de Nieuwendijk (fase 1) en de huisnummers 1 t/m 11 van de Zevenbergseweg (fase 2) wordt dagelijks van 7.30 tot 17.00 uur gewerkt. De werkzaamheden aan de leidingen van de huisnummers 25 t/m 30 (fase 4) starten 16 oktober en aan de nummers 13 t/m 22 (fase 3) wordt vanaf begin november gewerkt. De fases 1, 2 en 4 worden door aannemersbedrijf Van Vulpen uitgevoerd, fase 3 door Brabant Water.