Volledig scherm

Supermarkt Attent in Standdaarbuiten kan helemaal niet naar leegstaande jongensschool

STANDDAARBUITEN - Uitbater Tim op den Brouw van supermarkt Attent aan de Markt in Standdaarbuiten kan zijn winkel niet verhuizen naar de leegstaande jongensschool in de Timberwolfstraat.


Betere locatie
Dat zegt wethouder Jaap Kamp (CDA) van de gemeente Moerdijk. Dinsdag vertelde Op den Brouw dat hij liever niet naar het suiker-entrepot wil verhuizen omdat het pand aan de haven te ver buiten het centrum ligt. In de jongensschool ziet hij een veel betere locatie.

Maar volgens wethouder Jaap Kamp is die verhuizing niet mogelijk. ,,Ik ben op dit moment met andere partijen in gesprek over huisvesting in de school. Met de tennisclub, met de heemkunde, met de kinderopvang. Met die drie partijen zit de school vol."

Klem
Attent zit klem op de Markt. De winkel is te klein maar uitbreiden kan niet op de huidige locatie. Enige jaren geleden wilde wooncorporatie St. Bernardus de oude school slopen en er huizen en een nieuwe supermarkt te bouwen. Maar omdat supermarkten bouwen geen taak van een volkshuisvester is, mocht dat plan niet doorgaan.

Het plan van zakenman Adrie Kuijstermans sloot beter aan op de wensen van Attent. In het suiker-entrepot aan de haven wil hij woningen, winkeltjes en een supermarkt realiseren. De Spar (het moederbedrijf van Attent) zag dat ook wel zitten.

Maar deze week zei Tim op den Brouw van Attent dat hij de verhuizing naar de haven toch niet meer ziet zitten.