Volledig scherm
In het centrum van Zevenbergen wordt veel graafwerk verricht. Of er een relatie is met de stroomstoring van de nacht van vrijdag op zaterdag is niet bekend. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Stroomstoring treft nachtelijk Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De kern Zevenbergen in de gemeente Moerdijk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee uur zonder stroom gezeten.

Even na 03.30 uur knalde de stroom eruit en twee uur later brandden alle lampen weer.

Een medewerker van een café aan de Markt vertelt: ,,We hadden net schoongemaakt en zaten nog wat te drinken toen plotseling alles uitviel. Toen we bewogen ging het alarm af. Dat was best eng.” Na een telefoontje naar de baas kon het worden opgelost.

Spontaan

Volgens netbeheerder Enexis zijn in Zevenbergen ‘minder dan 10.000' aansluitingen getroffen. Niet vreemd want Zevenbergen heeft nog geen 10.000 adressen. Enexis meldt dat het om een spontane storing in een kabel ging. Of er een relatie ligt met de graafwerkzaamheden in het centrum is niet bekend.

Zaterdagmorgen  moesten veel mensen de elektrische apparaten weer op de juiste tijd zetten, zoals wekkers en tijdklokken. 

  1. Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vestingloop Willemstad
    PREMIUM

    Over de vestingen, door de polders en dan de oude dorpskern bij Vesting­loop Willemstad

    WILLEMSTAD - ,,Zie je m'n rode gezicht? Ja, ik heb zojuist al gelopen", grijnst Jacqueline den Hollander, als ze de deur van haar woning net sluit. De Willemstadse liep de vijf kilometer van de Vestingloop. Over de vestingwallen en door de dorpskern. Waar het evenement vorig jaar nog te maken had met flink wat regen, zorgde een warm najaarszonnetje ditmaal voor verzwarende, maar tegelijkertijd toch aangename omstandigheden.