Straks weer water drinken uit de 'historische’ pomp op de Markt in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Over een jaar kan er weer water worden gedronken uit de pomp op de Markt in Zevenbergen. Hij wordt helemaal opgeknapt en in ere hersteld. 

De pomp is een replica van de authentieke pomp die er tot 1924 heeft gestaan en in 1990 ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Zevenbergen geschonken door wijlen Geert Donkers,  directeur van de Zuid Nederlandsche Bronbemaling in Langeweg. 

Volledig scherm
© Annelies Vlaanderen

Diens kleinzoon Roy Donkers, eigenaar van R&R Grondwerken uit Langeweg, gaat hem in oude glorie herstellen: ,,Ik beschouw hem een beetje als onze familiepomp.” Daarom klopte hij bij de gemeente aan om het object veilig te stellen bij de herinrichting van de Markt. En dat gaat lukken. Vorige week kreeg hij de opdracht samen met Combinatie Strukton Civiel Zuid/ Van de Herik. ,,Er is veel schade aan, door vandalisme. Maar we gaan zorgen dat hij weer als nieuw is, en dat er weer water uit gedronken kan worden.”

De waterpomp ziet er nu nog haveloos uit. Naar verwachting wordt hij in augustus of september verwijderd om te worden opgeknapt
Volledig scherm
De waterpomp ziet er nu nog haveloos uit. Naar verwachting wordt hij in augustus of september verwijderd om te worden opgeknapt © Annelies Vlaanderen