Volledig scherm
De Vestingloop in Willemstad is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een groot evenement. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Stormloop op Vestingloop Willemstad

WILLEMSTAD - Het gaat weer hard met aanmeldingen voor de Vestingloop in Willemstad. Er hebben zich nu al meer dan 1.200 hardlopers ingeschreven.

Het is reden voor organisator Perry Bakker om een grens in het vooruitzicht te stellen. Er kunnen aan de Vestingloop op zondag 23 september maximaal 2.000  sportievelingen meedoen. ,,We willen de doorstroming op het parcours garanderen. Deelnemers moeten echt kunnen hardlopen. Bovendien, ook in Willemstad zelf moet het allemaal wel gezellig blijven.''

De loop is aan de vijfde editie toe en is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een groot evenement. Vorig jaar waren er ruim 1.500 deelnemers. Volgens Bakker zijn voor de komende loop de nieuwe onderdelen halve marathon en tien kilometer populair De finish is in de in de haven van Willemstad. Er is ook al meer dan 2.000 euro opgehaald voor het goed doel, Stichting Ambulance Wens, meldt Bakker.

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."