Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie Verdoolaege is de nieuwe beleidsadviseur sport, cultuur en welzijn van de gemeente Moerdijk. © Johan Wouters/Pix4Profs

Stephanie Verdoolaege wil de Moerdijkse kinderen in beweging krijgen

Stephanie Verdoolaege (30) uit Breda is de nieuwe beleidsadviseur ‘jeugd, sport en cultuur’ in de gemeente Moerdijk. Morgen opent zij op Fort Sabina in Heijningen het KinderKunstPlein, een project waar leerlingen van basisscholen uit Fijnaart en Willemstad aan meedoen.

Stephanie Verdoolaege
Geboortedatum: 11-03-1989
Geboorteplaats: Bavel
Woonplaats: Breda
Burgerlijke staat: woont samen met vriend
Opleidingen: gymnasium, bestuurskunde
Hobby’s: wielrennen, tennissen, lezen, biertje drinken op terras
Vrijwilligerswerk: VoorleesExpress

U bent geboren in Bavel, u woont in Breda en sinds kort werkt u als beleidsadviseur jeugd, sport en cultuur op het gemeentehuis in Zevenbergen. Ooit eerder hier geweest?
,,Jazeker. Hier vlakbij, op het tennispark van De Lobbelaer. Ik heb hier toen ik jong was vaak getennist.”

Dat is interessant. Kiki Bertens heeft hier tot een paar jaar geleden ook gespeeld. Hebben jullie elkaar weleens ontmoet?
,,Ja, we hebben één keer tegen elkaar gespeeld. Ik weet niet meer wie toen gewonnen heeft, want het is al een hele poos geleden. Ik denk ook dat ze mij niet meer kent. Met Aranxta Rus heb ik veel vaker gespeeld.”

Net als Kiki en Aranxta hebt u vast ook een professionele tenniscarrière geambieerd. Nu bent u ambtenaar. Wat is er gebeurd?
,,Er is inderdaad een tijd geweest dat ik dat graag gewild heb. Thuis tenniste iedereen: mijn ouders, mijn zus. Ik was echt helemaal tennisgek, ik ging álle toernooien af. Totdat – ik was zestien - mijn kruisbanden scheurden. Dat was de kink in de kabel.”