Volledig scherm
© Thinkstock

Steekpartij Klundert: eerder groepsvechtpartij in café, gewonde geopereerd

KLUNDERT -  De twee mannen die donderdagavond waren aangehouden op de Van Vlaanderenstraat in Klundert, nadat zij op de vuist waren gegaan en gestoken met een mes, hadden 's middags ook al ruzie in een café gehad.

Bij de ruzie in het café waren meerdere personen betrokken. Daar werden verschillende klappen uitgedeeld. Nadat het weer rustig was geworden is de groep uit elkaar gegaan. 

Een aantal personen is donderdagavond de confrontatie weer aangegaan met een bewoner in de Van Vlaanderenstraat. Er werden voorruiten van de woning ingegooid en bedreigingen geuit. 

Bij de vechtpartij die ontstond raakten twee mannen van 50 - en 34 jaar gewond. Beide werden door de politie aangehouden en voor behandeling eerst naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek 

Opgeroepen agenten hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit incident. Er is sporenonderzoek gedaan in de woning, een buurtonderzoek gehouden en getuigen gehoord. 

De 50-jarige man zit in een politiecel. Zijn tegenstander van 34 jaar is vrijdagmorgen geopereerd aan zijn verwondingen. Beiden zullen nog door de politie gehoord worden.

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.