De gemeente Moerdijk gaat de Bult van Pars aanpakken en saneren. Donderdag was daarvoor in het pikkedonker een officieel momentje met onder andere omwonenden en wethouder Thomas Zwiers.
Volledig scherm
De gemeente Moerdijk gaat de Bult van Pars aanpakken en saneren. Donderdag was daarvoor in het pikkedonker een officieel momentje met onder andere omwonenden en wethouder Thomas Zwiers. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Startsein klinkt voor einde van vervuilde Bult van Pars in Klundert

KLUNDERT - ,,Proost, op een nieuwe toekomst voor de Bult van Pars!", zegt VVD-wethouder Thomas Zwiers van de gemeente Moerdijk, wanneer hij zijn glas heft. Bovenop de bult in Klundert proostte hij donderdag samen met omwonenden, leden van de projectgroep en leden van de heemkundekring op het begin van het einde van de bult. 

  1. Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenennota toch nog een West-Brabants tintje
    PREMIUM

    Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenen­no­ta toch nog een West-Bra­bants tintje

    BREDA - Hé, daar duikt het Amphia Ziekenhuis op in de Miljoenennota. Het Bredase ziekenhuis mag met negen andere medische instellingen 10,6 miljoen euro verdelen om een ‘zorgnetwerk’ op te zetten. Met zijn allen moeten ze een middel vinden om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor antibiotica. Zo staat het in de begroting voor 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport.