Er wordt weer volop gebouwd, zoals in de wijk Bosselaar-Zuid in Zevenbergen.
Volledig scherm
Er wordt weer volop gebouwd, zoals in de wijk Bosselaar-Zuid in Zevenbergen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Starterslening moet nieuwe inwoners naar gemeente Moerdijk lokken

ZEVENBERGEN - De lening om starters op de woningmarkt financieel te ondersteunen, komt ook beschikbaar voor jongeren en jonge gezinnen die nog niet in de gemeente Moerdijk wonen. 

Quote

Het is onze ambitie dat meer mensen van buiten de gemeente zich hier vestigen. Daar past het verruimen van de startersle­ning bij

wethouder Désirée Brummans, wethouder Moerdijk

Het college van burgemeester en wethouders denkt zo meer jonge mensen over de streep te trekken om in de gemeente Moerdijk een huis te kopen. ,,Het is onze ambitie dat meer mensen van buiten de gemeente zich hier vestigen. Daar past het verruimen van de starterslening bij”, zegt wethouder Désirée Brummans.

Sinds 2008 kunnen inwoners tot 35 jaar die minstens een jaar in de gemeente wonen een starterslening aanvragen. De lening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van het huis en het bedrag dat maximaal mag worden geleend volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De koopwoning mag niet meer dan 225.000 euro kosten.

Net het verschil

De eerste drie jaar zijn aflossings- en rentevrij. De lening kan net het verschil maken of starters een huis wel of niet kunnen kopen. ,,Tot nu toe hebben we 168 startersleningen verstrekt”, aldus Brummans.

De verruiming komt op een moment dat de woningbouw in de gemeente Moerdijk zich weer op gang trekt. Zo wordt in Bosselaar-Zuid in Zevenbergen nu de economische crisis voorbij is weer volop gebouwd.

Eerste fase Waterwijk bijna vol

 In Fijnaart-West staat dat binnenkort te gebeuren. De eerste fase van de Waterwijk is daar volgens Brummans al bijna uitgegeven. In Klundert zijn plannen voor uitbreiding van de Blauwe Hoef. In Zevenbergschen Hoek, Langeweg en dorp Moerdijk staan verschillende kleinere bouwplannen op de rol.

Het verruimen van de starterslening is een voorstel van het college aan de gemeenteraad. Die buigt zich er op donderdag 21 november over.