Volledig scherm
PREMIUM
Miguel Ejarque Bou en Adriana Urdanoz Gomez in de keuken van Cuarto Ocho. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Spaans tafelen met Spaanse prijzen

EetrecensieWILLEMSTAD - Veel Nederlanders reizen naar Spanje voor de zon en het fijne, betaalbare eten en dito wijnen. Hotel Trusten draait dat om.

Miguel Ejarque Bou (29) en partner Adriana Urdanoz Gomez (32) zetten de wereld dus een beetje op zijn kop in Cuarto Ocho (Achtste Kamer), de splinternieuwe restobar van het hotel. Ze verlieten huis en haard in Spanje en verrassen sinds begin juni hotelgasten, dagjesmensen en andere liefhebbers in Willemstad met originele Spaanse gerechten.

  1. Fendertse Piet Hendrikx brengt nieuw kinderboek uit: ‘In mijn verhalen praat ik hetzelfde als hoe ik voor de klas deed’

    Fendertse Piet Hendrikx brengt nieuw kinderboek uit: ‘In mijn verhalen praat ik hetzelfde als hoe ik voor de klas deed’

    FIJNAART - De kabouters Polleke en Pelleke hebben bolle, rode wangetjes. Net als de pop die Piet Hendrikx uit Fijnaart 40 jaar geleden van zijn moeder kreeg toen hij als basisschooldocent aan het werk ging. De verhalen voor de boeken verzon hij meestal in de klas, samen met de kinderen. Zo’n 900 had hij er verspreid over de jaren in de klas. In Hendrikx’ derde boek, ‘Polleke en Pelleke zien Sint-Kerst-Pasen’, zijn 40 verhalen gebundeld die te maken hebben met de feestdagen.

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen