Slager Jean-Pierre Jongmans uit Klundert toont een hapjespan. In de vitrine de kant en klaar maaltijden die gretig aftrek nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Slager Jean-Pierre Jongmans uit Klundert toont een hapjespan. In de vitrine de kant en klaar maaltijden die gretig aftrek nemen. © Pix4Profs/René Schotanus

Slagersvak volop in beweging, maar weinig animo voor vakopleiding

BREDA/KLUNDERT/ETTEN-LEUR - Werken in een slagerij? Jongeren staan er niet om te springen. Honderden vacatures worden niet opgevuld. Door te weinig aanmeldingen ligt de slagersopleiding in Goes dit jaar zelfs stil. Tegelijkertijd is het slagersvak volop in beweging: slagers bieden steeds meer creatieve en nieuwe producten naast een stukje vlees.

  1. Paul (74) radeloos als maatje Croky ervandoor vliegt: ‘Hij hield zich groot, maar was even emotioneel’
    PREMIUM

    Paul (74) radeloos als maatje Croky ervandoor vliegt: ‘Hij hield zich groot, maar was even emotioneel’

    FIJNAART/PRINSENBEEK - Een maandje geleden stalen ze nog de show in een video en een goed gelezen artikel op deze site. Donderdag was de ochtend iets minder vrolijk voor het vrolijke duo Paul Vons (74) en Croky (9). De knalgroene papegaai fladderde er op een onoplettend moment vandoor en liet zijn maatje radeloos achter. Gelukkig wisten toegesnelde paardenliefhebsters de twee snel te herenigen.