Volledig scherm
PREMIUM
Slager Jean-Pierre Jongmans uit Klundert toont een hapjespan. In de vitrine de kant en klaar maaltijden die gretig aftrek nemen. © Pix4Profs/René Schotanus

Slagersvak volop in beweging, maar weinig animo voor vakopleiding

BREDA/KLUNDERT/ETTEN-LEUR - Werken in een slagerij? Jongeren staan er niet om te springen. Honderden vacatures worden niet opgevuld. Door te weinig aanmeldingen ligt de slagersopleiding in Goes dit jaar zelfs stil. Tegelijkertijd is het slagersvak volop in beweging: slagers bieden steeds meer creatieve en nieuwe producten naast een stukje vlees.

,,Sommige slagers plaatsen al geen vacatures meer, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO vakopleiding food. Deze instelling biedt slagersopleidingen in het land aan.

Inmiddels zijn er landelijk zo'n 400 vacatures. Maar minder jongeren kiezen voor het vak. De slagersopleiding in Goes ligt dit jaar stil hierdoor. Wie in het westen van Brabant woont, moet dit jaar voor de opleiding verder reizen, naar bijvoorbeeld Best of Rijswijk. Dat is overigens voor één dag in de week, want op de andere dagen werken en leren zij op de werkvloer tijdens deze opleiding.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

poll

Een haven met water is een aanwinst voor Zevenbergen en mag daarom best wat meer kosten

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
3192 stemmen