René Jongmans is van de vogelwerkgroep van de IVN Etten-Leur en omstreken. Hij adviseert iedereen een nieuwe thuishobby te starten: vogels kijken in de eigen achtertuin.
Volledig scherm
PREMIUM
René Jongmans is van de vogelwerkgroep van de IVN Etten-Leur en omstreken. Hij adviseert iedereen een nieuwe thuishobby te starten: vogels kijken in de eigen achtertuin. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Slaat de verveling al toe? Deze coronaproof hobby kun je oppakken

NOORDHOEK - Zit je van verveling maar wat uit het raam te staren, nu je niet meer naar de sportschool of - club, festivals of de kroeg kan gaan? Mooi zo, want dat kan het begin zijn van een nieuwe, meer coronaproof hobby: vogelspotten.

René Jongmans, van de vogelwerkgroep van de Etten-Leurse afdeling van het Instituut Voor Natuureducatie (IVN), weet als geen ander hoe leuk dat kan zijn. ,,Ik kijk al naar vogels sinds ik als kind net overeind kon staan in de box”, vertelt de Noordhoeker. ,,Mijn moeder wist nog wel het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees, maar daar hield het wel bij op. Ik was een beetje het buitenbeentje”, lacht hij.