Volledig scherm
Sinterklaas heeft ook aan de kinderen gedacht in gezinnen met een kleine beurs. In een garage aan de Molenbergstraat heeft hij alles klaarliggen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Sint heeft een garage vol cadeaus voor armere kinderen in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Ook dit jaar bezorgt Stichting Sint in Moerdijk in samenwerking met onder meer de Voedselbank veel kinderen en gezinnen een Pakjesavond. Het aantal adressen in de gemeente is ondanks de stijgende welvaart in vergelijking met 2016 licht gestegen tot 25. 

"We maken daarmee 55 kinderen blij”, aldus Jan Verdaas (71). De garage bij zijn woning is inmiddels gevuld met stapels speel- en snoepgoed. Het geld daarvoor haalde de stichting op bij met name de serviceclubs in de gemeente. "Verder ontvingen we het nodige tijdens evenementen zoals de braderie, maar vooral doneerden kennissen, vrienden en particulieren die alle kinderen ongeacht afkomst, huidskleur of wat dan ook blij willen maken", vertelt Kees van Dorst (66). 

Op 3 en 4 december trekken vier leden van de stichting met hun partners en met de leden van de Pietenchaos langs 25 adressen. "Al onze cadeaus zijn nieuw en nu populair. Ook kunnen ouders via onze website info geven over de kinderen zodat onze Sint daar wat over zeggen kan." 

Sint-middag 

Nieuw in vergelijking met andere jaren is de Sint Nicolaas-middag die woensdag op het programma staat. De goedheilige komt dan met zijn gevolg naar de Virtus-kantine om de kinderen voor pakjesavond warm te maken.

 1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
  Geef uw mening

  Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

  Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?
 2. Zaaien en oogsten!
  Boerenpraat

  Zaaien en oogsten!

  De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.