Volledig scherm
PREMIUM
Shell Moerdijk staat aan de vooravond van groot onderhoud. Daar huurt het concern 2.500 mensen voor in. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Shell pikt frustreren onderhoudsstop op Moerdijk niet: ‘Veiligheid in het geding’

MOERDIJK - Shell pikt het niet als de vakbonden een onderhoudsstop van de MLO- fabriek op Moerdijk frustreren om zo een betere cao af te dwingen. De veiligheid komt volgens het chemieconcern in het geding als deze megaklus niet goed kan worden voorbereid. 

Quote

Wij stellen de bonden aansprake­lijk voor de schade die we oplopen als het onderhoud niet kan beginnen

Jos van Winsen, Shell

,,En dat risico weigeren wij te nemen”, zegt Jos van Winsen, general manager van Shell Pernis. ,,Wij stellen de bonden aansprakelijk voor de schade die we oplopen als het onderhoud niet kan beginnen. Dat hebben wij in een brief medegedeeld.”

  1. 'De oorlog in West-Brabant begon na de bevrijding'
    PREMIUM
    LONGREAD | Bevrijding 75 jaar

    'De oorlog in West-Bra­bant begon na de bevrijding'

    MOERDIJK/DORDRECHT - Na de bevrijding van West-Brabant, begin november 1944, scheidt alleen het Hollandsch Diep de geallieerden nog van Dordrecht. Maar aan beide kanten van de door de Duitsers opgeblazen Moerdijkbruggen is de oorlogsellende nog lang niet voorbij. In het zuiden is zoveel kapot dat er weinig te vieren valt, in het noorden moet de hongerwinter nog beginnen en laat de bezetter voelen dat ie nog niet verslagen is.