Rechtbanktekening. Van links naar rechts de verdachten Cor B., de Mexicaanse broers Victor en Diego V.J. en hun landgenoot Candelario V.L..
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening. Van links naar rechts de verdachten Cor B., de Mexicaanse broers Victor en Diego V.J. en hun landgenoot Candelario V.L.. © Eric Elich

Schipper drugsboot Moerdijk: ‘Ik ben alles kwijt en zal mijn pensioen moeten uitstellen’

BREDA/MOERDIJK - Tegen de drie Mexicaanse verdachten van de drugsboot in Moerdijk is donderdag in de rechtbank in Breda vijf jaar cel geëist. Schipper Cor B. (66) uit Breda gaat als het aan de officier van justitie ligt voor zijn rol vier jaar naar de gevangenis.

 1. Verdachte Cor B. tuint in vragen rechter over drugsboot Moerdijk en verspreekt zich
  TERUGLEZEN

  Verdachte Cor B. tuint in vragen rechter over drugsboot Moerdijk en verspreekt zich

  MOERDIJK/BREDA - Welke netwerken zaten er achter het grote drijvende drugslab dat op 10 mei in de haven van Moerdijk werd ontdekt? Justitie is bevreesd dat er connecties zijn tussen criminelen in ons land en een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. Drie van de vier mannen die op het schip zijn aangehouden en donderdag voor de rechtbank in Breda moeten verschijnen, zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar oud. De vierde verdachte, de vermoedelijke schipper, is de 66-jarige Cor B. uit Breda. Verslaggever Johan van Uffelen tweette live mee vanuit de rechtbank.
 2. ‘Ik kon niet meer terug’, zegt verdachte Cor B. over drugsboot Moerdijk

  ‘Ik kon niet meer terug’, zegt verdachte Cor B. over drugsboot Moerdijk

  MOERDIJK/BREDA - Drie Mexicaanse verdachten en de Bredase schipper Cor B. (66) van de drugsboot in de haven van Moerdijk, stonden dinsdag voor de rechtbank in Breda. Als de rechtszaak begint, schieten de advocaten van de verdachten met zwaar geschut: ze beschuldigen de politie en het OM ervan dat ze liegen en bedriegen om hun op heterdaad betrapte cliënten veroordeeld te krijgen.Donderdag gaat de zaak verder.